• pic1.png
  • pic2.png
Datum kreiranja 19 April 2017

Obavještavamo sve zainteresovane učesnike da je rok za prijavu naučnih sažetaka i radova za Drugu Konferenciju ESP 2017 produžen do 10.05.2017. godine. Sve ostale upute se nalaze pod sekcijom „Način i prijava naučnih sažetaka“ web sitea.

 
Datum kreiranja 29 Mart 2017

Obavještavamo sve studente da će se u sklopu Druge Konferencije ESP 2017 održati takmičenje najboljih poster i oralnih prezentacija. Prezentacija treba da traje od 3-5 minuta, a rok za slanje je 20.04.2017.godine. Pobjednik ove kategorije takmičenja će biti prigodno nagrađen.

 
Datum kreiranja 28 Mart 2017

Obavještavamo sve zainteresovane učesnike da je rok za prijavu naučnih sažetaka i radova za Drugu Konferenciju ESP 2017 produžen do 20.04.2017. godine. Sve ostale upute se nalaze pod sekcijom „Način i prijava naučnih sažetaka“ web sitea.

 
Datum kreiranja 04 Januar 2017

Sportski uspjesi takmičara iz oblasti borilačkih vještina i sportova u Bosni i Hercegovini su nemjerljivi na polju promocije i marketinga Države. Najtrofejniji sportovi sa najvećim brojem poslijeratnih medalja na regionalnim, internacionalnim, evropskim i svjetskim takmičenjima i prvenstvima dolaze iz područja borilačkih sportova. Katedra za Borilačke sportove Fakulteta za sport sublimira najkvalitetnije radnike, trofejne trenere i osvajače najsjajnijih odličja u evropskim i svjetskim okvirima. Velika popularnost za bavljenjem borilačkim vještinama i sportovima dovela je do ekspanzije i povećanja broja klubova, takmičara i rekreativaca koji se bave boksom, hrvanjem, džudom, karateom, taekwondo-om, kickboxom, K-1 i drugim popularnim borilačkim sportovima. Benefiti koje možemo steći bavljenjem sportom su nemjerljivi sa aspekta zdravlja, razvoja i moralno odgovorne i tjelesno zdrave ličnosti. Rješenje za probleme moderne društvene zajednice jeste bavljenje borilačkim sportovima koji nose univerzalne odgojno - vaspitne vrijednosti. U skladu sa navedenim Fakultet sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu te Olimpijski komitet BiH su odlučili da zajednički organizuju drugu konferenciju „ESP – odgoj, nauka i praksa“.

Opširnije...
 
Datum kreiranja 04 Januar 2017

Second South – East Europe Conference of Martial Arts and Combat Sports -  „ESP - Education, Science and Practice“ -  Sarajevo, 19th – 20th of may 2017.
Organizator naučno stručnog skupa:
Fakultet sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu i Olimpijski komitet BiH;  Bosna i Hercegovina

                                                                         
 
 Poštovani,
 
 Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na Drugu međunarodnu konferenciju u oblasti borilačkih vještina i sportova, odgoja, nauke i prakse te razvoja Second South – East Europe Conference of Martial   Arts and Combat Sports -  „ESP - Education, Science and Practice“ . Konferencija će se održati u Sarajevu 19. i 20. 05. 2017 godine u organizaciji Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta  u Sarajevu (FASTO) iOlimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine (OK BiH).

 Cilj konferencije je razmjena ideje mogućnosti  pristupa borilačkih vještina i sportova u odgoju, nauci i praksi kroz iskustva vrhunskih stručnjaka iz različitih zemalja svijeta.
 
 Termin održavanja konferencije je 19. i 20. Maj 2017. Godine
 
 Publicirani naučni i stručni radovi konferencije će nositi poruku „VRIJEDNOSTI“ borilačkih sportova i vještina sa multidisciplinarnog pristupa odojnih, naučnih i praktičnih aspekata.
 
 Program konferencije:  

1. Pozivna predavanja eminentnih stručnjaka sa područja Jugoistočne Europe i svijeta

2. Prezentacije konferencijskih radova (oralna prezentacija i poster prezentacija)

3. Interaktivne radionice (workshop)

4. Edukacijski seminar trenera borilačkih sportova

 


 
Poruka II konferencije:
„VRIJEDNOSTI U ODGOJU, NAUCI I PRAKSI“ 

 

         
Marijan Kvesić   Prof. Dr. Nusret Smajlović    Prof.Dr. Safet Kapo
Predsjednik   Dekan   Predsjednik
Olimpijski komitet BiH   Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja   Organizacionog odbor
 

Sponzori

Primjer prezentacije

Promjena jezika

Orgainzatori

 

Press

Zbornik Radova

Izvještaj

 

Promo Video